2009-06-09 14:57:21• hírek • Parajdi Andrea

Pénz csak a kormánypárti polgármestereknek

A múlt heti ülésén arról döntött a kormány, hogy költségvetés-kiegészítést küld a településeknek. A határozattal mindössze annyi probléma van, hogy a listán egyetlen egy olyan település sem szerepel, ahol RMDSZ vezetők foglalnak helyet a polgármesteri székben. Költségvetés-kiegészítést csak a PSD, vagy PD-L által vezetett települések kapnak.

A tömeges igazgatóleváltások után a hatalmon lévő politikai pártok tovább halmozzák a felháborító intézkedéseket, hiszen a múlt heti kormányülésen hozott határozat értelmében, kizárólag olyan települések kapnak a kormánytól költségvetés-kiegészítést, amelyeknek a vezetői a PSD, vagy PD-L színeiben díszelegnek.

Szatmár megye számára 1.376.000 lejt utal ki a kormány, amelyet a következő települések között osztott szét: Apa, Barsau, Batarcs, Börvely, Bikszád, Batiz, Kányaháza, Komorzán, Oláhcsaholy, Certeze, Királydaróc, Kisgérce, Homorod, Aranyosmeggyes, Majtény, Udvari, Avasújváros, Piskolt, Remetemező, Szaniszló, Sződemeter, Szokond, Nagytarna, Turc, Szamosborhíd, és Szatmárhegy.

-A Szatmár Megyei Tanács felháborítónak tartja a kormány döntését, hasonló esetre még sosem volt példa az országban. Amikor a Megyei Tanács leosztotta a költségvetést, kivétel nélkül minden település arányosan részesült az összegekből - tolmácsolta a Szatmár Megyei Tanács álláspontját Nagy Szabolcs sajtóreferens, aki elmondta: a Megyei Tanács szerdai ülésén fő napirendi pontként megoldást próbálnak találni a szokatlan helyzetre, hiszen ez az intézkedés az egyes települések Önkormányzatainak működtetését is veszélyezteti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: